De shimeji of beukenzwam is een oosterse paddenstoel die ook in België wordt gekweekt. Hij groeit in bundeltjes en is in zijn geheel eetbaar en als het ware dus “gebruiksklaar”. Zijn aangename smaak is een culinaire referentie voor fijnproevers.
De shimeji slinkt niet en is lekker in zowel een omelet, bij vis, wild of steak. Wordt ook gebruikt in ragouts en salades.
De shimeji, aangeprezen voor zijn diëtetische kwaliteiten, is een rijke bron van vitaminen en mineralen.
Bereidingstips.
De shimeji is in zijn geheel eetbaar en als het ware dus “gebruiksklaar”. Hij hoeft vooraf niet te worden gewassen of gesneden.
De shimeji laat zich snel bereiden, slinkt niet en geeft geen kooknat af, zelfs wanneer gefruit.
Hij is het best wanneer in de pan gebakken, eventueel op smaak gebracht met een scheutje citroensap.
Bewaartips.
Wij verkopen onze Aziatische paddenstoelen in schaaltjes verpakt in folie die het product laat ademen.
Bewaar de paddenstoelen in het schaaltje met de folie om uitdrogen en gewichtsverlies te voorkomen. Bewaar maximaal 3 dagen in de groentelade van de koelkast op een temperatuur +/- 6°C.
Beschikbare verpakkingseenheden.
Hele paddenstoelen Schaaltjes van 150 gr. tot 3 kg. of volgens verzoek van de klant. |