Deze weinig bekende oesterzwam heeft een merkwaardige vorm: een dikke steel en verhoudingsgewijs kleine hoed. Met zijn zeer aromatische en pittige smaak is de eryngii de beste van alle oesterzwammen, vandaar zijn naam van “koningsoesterzwam”. De eryngii is in zijn geheel eetbaar en als het ware dus “gebruiksklaar”.
Bereidingstips.
Aziatische paddenstoelen vereisen slechts weinig schoonmaken. Wrijf ze schoon met een vochtige doek (door ze in water te wassen verliezen ze aan smaak en kwaliteit). Ze zijn in hun geheel eetbaar en als het ware dus “gebruiksklaar”.
Bewaartips.
Wij verkopen onze Aziatische paddenstoelen in schaaltjes verpakt in folie die het product laat ademen.
Bewaar de paddenstoelen in het schaaltje met de folie om uitdrogen en gewichtsverlies te voorkomen. Bewaar maximaal 3 dagen in de groentelade van de koelkast op een temperatuur +/- 6°C.
Beschikbare verpakkingseenheden.
Hele paddenstoelen Schaaltjes van 150 gr. tot 3 kg. of volgens verzoek van de klant. | ||