De cantharel heeft een oranjegele trechtervormige hoed, zijn smaak is licht fruitig en peperachtig. Bijzonder lekker bij wild, gevogelte of in een omelet.
Bereidingstips.
Hoewel de cantharel bij zijn oogst en zijn verpakking wordt gecontroleerd, is het best bij het schoonmaken van deze bospaddenstoel de volgende aanwijzingen te volgen.
- Snijd een eindje van 2-3mm van de steel.
- Reinig met een zacht borsteltje voorzichtig de steel, de hoed en de lamellen om enige resten van mos en naalden te verwijderen.
- Snijd te grote paddenstoelen in de lengte.
- Was ze alleen indien nodig (aarderesten) onder lopend water en droog ze voorzichtig.
Bereiding: braad de cantharellen bij voorkeur aan op een hoog vuur en eet ze krokant.
“Panklare” gesneden cantharellen kunnen uiteraard onmiddellijk worden bereid.
Bewaartips.
Cantharellen kunnen verschillende eigenschappen vertonen afhankelijk van hun oogsttijd of herkomst. Daarom trachten wij altijd de meest resistente rassen te selecteren die in optimale weersomstandigheden werden gegroeid, bijvoorbeeld zonder te veel regen om te voorkomen dat de paddenstoelen te veel water bevatten.
In deze context raden wij aan om de verpakkingsfilm te verwijderen en die te vervangen door een vochtige doek en de paddenstoelen twee tot drie dagen in de groentelade van de koelkast te bewaren op een temperatuur van +/- 6°C.
Beschikbare verpakkingseenheden.
Hele paddenstoelen Schaaltjes van 150 gr. tot 3 kg. of volgens verzoek van de klant. | ||
Gesneden paddenstoelen Schaaltjes van 150 gr. tot 2 kg. of volgens verzoek van de klant |